Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 29 разів обстріляли українські позиції, застосовуючи міномети – штаб


Українська сторона заявляє, що упродовж ночі підтримувані Росією сепаратисти 29 разів обстрілювали позиції військових.

«На Донецькому напрямку зафіксовано 12 обстрілів. Окупанти вели вогонь із міномету 82-го калібру по Пісках і Авдіївці, а із міномету 120-го калібру – по шахті Бутівка. Також з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї ворог вів вогонь в районі Авдіївки, Верхньоторецького та Новгородського. А в районі Авдіївки противник застосував снайперську групу», – повідомили у штабі української воєнної операції вранці 29 вересня.

За інформацією української сторони, на Луганському напрямку зафіксовано 5 порушень «режиму тиші» – у районах Новозванівки, Новоолександрівки, Станиці Луганської,

На Маріупольському напрямку – обстріли біля Мар’їнки, Новотроїцького, Тарамчука, Павлопіля, Старогнатівки та Широкиного, додали у штабі АТО.

В угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові обстріляли їхні позиції у Петровському районі Донецька, у Ясинуватій та Зайцевому.

Луганські сепаратисти кажуть про один обстріл з боку українських військових упродовж минулої доби.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Наприкінці минулого тижня очільник донецьких сепаратистів Олександр Захарченко вказав, що бойовики можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG