Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ про демобілізацію військових, призваних у 2015 році


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військових, призваних на службу у 2015 році під час шостої хвилі часткової мобілізації.

Як повідомляє прес-служба Порошенка, з військової служби будуть демобілізовані військовослужбовці, які були мобілізовані у 2015 році під час 6-ї хвилі.

Демобілізація розпочнеться вже цього місяця, заявляють в Адміністрації президента.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше повідомлялося про намір Міноборони у вересні внести на розгляд президента проект рішення про демобілізацію шостої хвилі мобілізованих. Звільнених замінятимуть контрактниками та призваними на строкову службу, заявляли у Генеральному штабі.

Як заявив в ефірі Радіо Свобода повідомив виконувач обов’язків начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Володимир Талалай, у рамках демобілізації зі Збройних сил України звільнять близько 20 тисяч військовослужбовців.

Президент Петро Порошенко заявляє, що на сьогодні 75% українського війська є контрактним. За його словами, від січня до серпня 2016 року до війська набрали понад 46 тисяч контрактників, а до кінця року очікується ще понад 20 тисяч.

XS
SM
MD
LG