Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: число загиблих від отруєння сурогатним алкоголем на Харківщині зросло до 13


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Харківській області кількість загиблих внаслідок отруєння алкоголем збільшилася до 13, госпіталізованих – до 22, повідомила речниця прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

«На сьогодні у нас вже 13 померлих від отруєння сурогатним алкоголем у чотирьох районах Харківської області (Вовчанський район – 8 людей, Ізюмський район – двоє, Харківський – двоє і Борівський – одна людина)», – сказала Дубовик.

Речниця прокуратури додала, що одна з підозрюваних у справі (господиня магазинів у Вовчанському районі) відмовилася співпрацювати зі слідством. Двоє інших (господарі магазинів в Ізюмському і Харківському районах) дають свідчення. Слідство триває, додала Дубовик.

22 вересня у Вовчанську на Харківщині внаслідок отруєння алкоголем померли шість людей. Пізніше почали надходити повідомлення про смертельні випадки й отруєння алкоголем в інших районах області.

Правоохоронці порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків». У разі визнання винними підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG