Доступність посилання

ТОП новини

У жовтні-листопаді на строкову службу призвуть близько 14 тисяч людей – Кабмін


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2016 року, в кількості 13 тисяч 908 людей.

Як зазначається у розпорядженні №684 від 22 вересня, оприлюдненому на урядовому порталі, із загальної кількості призовників 7 908 чоловіків будуть направлені до Збройних сил України, 5 тисяч – до Національної гвардії і ще тисяча – до Державної спеціальної служби транспорту.

Відповідно до документа, Кабмін виділив на проведення призову 41,6 мільйона гривень, обсяг видатків на одного призовника – 2993 гривень.

Раніше у Генштабі повідомляли, що проводити сьому хвилю мобілізацію поки що не будуть, в українській армії вистачає ресурсів.

Виконувач обов’язків начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Володимир Талалай в ефірі Радіо Свобода зазначив, що призиватимуть людей, яким більше 20 років.

У 2015 році в Україні відновили призов на строкову службу.

Бойові дії на частині Донбасу тривають від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києві територіях можуть бути російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG