Доступність посилання

ТОП новини

Троян: Пугачову вже виписали повідомлення про підозру, давати свідчення він відмовляється


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Заступник голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що в рамках кримінального провадження за фактом убивства двох патрульних поліцейських у Дніпрі затриманому Олександру Пугачовому вже виписали повідомлення про підозру, давати свідчення той поки відмовляється.

Він також зазначив, що у провадженні призначені 23 експертизи.

За його словами, дактилоскопічна експертиза вже довела, що людина, яку затримано у лікарні після вбивства патрульних поліцейських у Дніпрі, є Олександром Пугачовим, який проходив за іншими, давнішими кримінальними справами.

«Ми взяли відбитки пальців, які були у кримінальній справі 2003 року в Донецьку, порівняли їх. Жодних сумнівів немає. Наразі призначено ще 23 експертизи в рамках кримінального провадження», – сказав посадовець.

За даними посадовця, патрульний поліцейський підійшов до затриманого першим, повідомив про порушення правил дорожнього руху, показав свої документи і попросив надати документи водія та страховку. Тоді затриманий показав посвідчення учасника бойових дій, а коли поліцейський став перевіряти чоловіка в базі, застосував силу.

26 вересня у місті Дніпро день жалоби за двома убитими патрульними поліцейськими. У місті скасовані всі святкові заходи й розважальні передачі на місцевих телеканалах.

25 вересня в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і вистрелив у правоохоронців. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо». Нападник перед втечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній із лікарень Дніпра.

Як повідомили в обласній поліції, Олександр Пугачов проходить за трьома статтями: умисне вбивство, посягання на життя працівника правоохоронного органу й викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї.

XS
SM
MD
LG