Доступність посилання

ТОП новини

В Україні закликають Ізраїль визнати Голодомор геноцидом


В Україні сподіваються, що Ізраїль визнає Голодомор геноцидом українського народу (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

В Україні сподіваються, що Ізраїль визнає Голодомор геноцидом українського народу (відео)

Українська сторона передала депутатам ізраїльського Кнесету докази Голодомору 1932-1933 років і закликала визнати це геноцид українського народу.

26 вересня директор Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» Олеся Стасюк передала делегації з Кнесету документи – матеріали розсекречених документів СБУ, витяг з кримінальної справи, що демонструє факти та документи злочинів радянської влади.

«На сьогодні це дуже актуально. Через 75 років, ми знову бачимо агресію Росії проти України. Щоб Росія не відновила свою імперську політику, щоб таке не повторилося з іншими народами, ми просимо ваш народ, вашу державу визнати Голодомор геноцидом», – заявила Олеся Стасюк, передаючи документи ізраїльським парламентарям, які наразі перебувають у Києві.

Для представників Кнесету провели екскурсію музеєм Голодомору та показали книги з іменами загиблих.

«Дуже важко знайти слова після побаченого тут. Нам залишається тільки шкодувати про ті факти, що ми побачили, особливо гортаючи книги з тисячами імен загиблих. На жаль, і сьогодні ми бачимо у різних місцях світу такі непорозуміння і всі ми маємо зробити все для того, щоб подібного не повторилося і у вашій, і у нашій країні, і в якомога більше країн світу», – зазначив Талі Плосков, віце-спікер Кнесету, голова депутатської групи дружби Ізраїль-Україна.

24 країни світу визнали Голодомор в Україні геноцидом. Ізраїль не визнав Голодомор геноцидом.

Парламентська делегація Ізраїлю перебуває в Україні з візитом у рамках заходів з вшанування пам’яті жертв розстрілів у Бабиному Яру, 75-та річниця яких відзначатиметься цими днями в Україні.

XS
SM
MD
LG