Доступність посилання

ТОП новини

Заступник муфтія Криму на конференції ОБСЄ не згадав про порушення прав людини на півострові – правозахисниця


Таміла Ташева
Таміла Ташева

Голова громадської ініціативи «Крим-SOS» Таміла Ташева заявляє, що заступник муфтія Криму Айдер Ісмаїлов під час виступу у рамках конференції ОБСЄ з прав людини у Варшаві не згадав про порушення прав людини на півострові.

«Айдер Ісмаїлов не згадав у своєму виступі ні про один злочин і порушення прав людини, як не згадав про жодного мусульманина, яких судять у Криму й засудили в Ростові. Хоча саме цим має займатися духовенство», – сказала Ташева у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

З 19 по 30 вересня у Варшаві проходить нарада ОБСЄ з питань людського виміру і свободи слова. Українська делегація в складі колишнього політв’язня Геннадія Афанасьєва, заступника міністра інформаційної політики Еміне Джеппар і журналіста Юрія Луканова виступила з низкою доповідей з приводу стану свободи слова на окупованих територіях.

Переслідування проукраїнських і кримськотатарських активістів стали частим явищем у Криму після його анексії Росією. Про це неодноразово заявляли правозахисники. Вони закликають Кремль припинити порушення прав людини. Але російська влада заперечує репресії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG