Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відкрила провадження проти осіб, обраних до Держдуми у Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Криму, яка працює при Генпрокуратурі України, відкрила кримінальне провадження щодо осіб, обраних до Держаної думи Росії на території анексованого Криму.

«До Державної думи обрано зі списку партії «Єдина Росія» Руслана Бельбека, Михайла Шеремета, Наталію Поклонську, а також по одномандатних округах обрано Костянтина Бахарєва, Світлану Савченко, Дмитра Белика та Андрія Козенка. Такі дії свідчать про намагання легітимізувати анексію півострова Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із вказаного регіону до російського парламенту і фактично є продовженням дій спрямованих напосягання суверенітету України», – мовиться у повідомленні прокуратури, опублікованому 26 вересня.

Прокуратура Криму внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України – «державна зрада».

20 вересня прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження через проведення на території анексованого півострова виборів до Держдуми Росії.

Верховна Рада України ухвалила звернення про невизнання легітимність виборів до Держдуми Росії, їхні результати і юридичні наслідки. Також український парламент не визнає легітимність складу, повноважень, актів та рішень Держдуми Росії.

18 вересня у Росії відбулися вибори до Держдуми, Москва також провела вибори в анексованому Криму. Більшість мандатів у Державній думі Росії має партія «Єдина Росія».

XS
SM
MD
LG