Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «112 Україна» не контролює ні Адміністрація президента, ні будь-яка партія – заява


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Телеканал «112 Україна» заявляє про тиск і наголошує, що не контролює ні Адміністрація президента, ні уряд, ні будь-яка політична сила.

«112 Україна» ставиться з побоюванням до нового витка скандалу навколо купівлі-продажу телеканалу, оскільки досі невідомо, яку мету переслідують його ініціатори… Наша телекомпанія не є ретранслятором конкретної політичної лінії ні влади, ні опозиції. Право на слово в нашій студії має кожен спікер, незалежно від політичних переконань. Телеканал не контролюється ні Адміністрацією президента, ні урядом, ні будь-якою парламентською чи позапарламентською політичною силою», – йдеться у заяві телеканалу.

Водночас «112 Україна» зазначає, що телеканал не є учасником переговорів про продаж або «пом’якшення своєї редакційної політики ні з ким з політичних діячів країни».

«Для забезпечення гарантій редакційної незалежності власник телеканалу Андрій Подщипков дистанціювався від впливу на інформаційну політику «112 Україна» і передав свої корпоративні права в управління менеджменту телеканалу. Протягом останніх двох років на канал надходили пропозиції щодо придбання телеканалу від багатьох представників бізнесу та політичних сил країни, але жодного з можливих варіантів угоди не було досягнуто, предмет переговорів є комерційною таємницею телеканалу», – наголошується узаяві.

Раніше народний депутат Олександр Онищенко передав виданню «Українська правда» скріншоти свого листування нібито з народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Сергієм Березенком щодо купівлі телеканалу «112 Україна». Після цього Березенко, а також його колега по фракції Ігор Кононенко, якого також ЗМІ називали як одного з учасників переговорів про купівлю телеканалу, заявили, що не вели переписку з Онищенком з цього приводу.

В Адміністрації президента заявили, що інформація про переговори Онищенка про купівлю телеканалу «112 Україна» в інтересах президента України Петра Порошенка не відповідає дійсності.

XS
SM
MD
LG