Доступність посилання

ТОП новини

Йованович: найчастіше в Україні зі мною заговорюють про корупцію


Марі Йованович
Марі Йованович

Корупція залишається проблемою, яка найбільше турбує українців, заявила посол США в Україні Марі Йованович у рамках антикорупційного семінару.

«Я перебуваю в Україні лише місяць, тож ще не надто досвідчена у місцевих справах. Проте є питання, про яке люди заговорюють зі мною чи не на кожній зустрічі – це корупція, прагнення прозорості, бажання рухатись уперед із цього, направду, глухого кута. Про це говорять бізнесмени, журналісти, активісти, чиновники», – сказала вона.

Найчастіше в Україні зі мною заговорюють про корупцію – Йованович (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

За словами Йованович, якщо державі вдасться подолати корупцію – це відкриє двері значним інвестиціям і дасть поштовх до розвитку економіки. «Ключові відомства й інституції повинні ефективно працювати за прозорими правила незалежно від того, хто їх очолює. Окрім цього, варто і надалі реформувати державний сектор закупівель», – додала Йованович.

За її словами, українська влада задекларувала, що готова запровадити прозорі правила для ринку. І хоч результату «не можна досягнути за один день», утім, Україна повинна реформуватись і надалі, щоб США залишались її надійним партнером, як це було останні 25 років, додала Йованович.

Нещодавно віце-президент США Джо Байден попередив про ризик зняття Європейський союзом санкцій проти Росії в разі відсутності прогресу у проведенні реформ в Україні. «Ми знаємо, що якщо вони дадуть Євросоюзу привід, є щонайменше п’ять країн уже зараз, які хочуть заявити: «ми хочемо вийти» з режиму санкцій проти Москви», – сказав Байден у виступі в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

XS
SM
MD
LG