Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримала від США ноту про кредитні гарантії – Порошенко


@shutterstock
@shutterstock

Президент України Петро Порошенко повідомляє про отримання від Державного департаменту CША дипломатичної ноти щодо кредитних гарантій.

«У розвиток моїх домовленостей під час зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом Україна отримала від Державного департаменту Сполучених Штатів дипломатичну ноту щодо кредитних гарантій обсягом 1 мільярд доларів. Всі кроки, необхідні для набуття чинності угоди про гарантії запозичення між Україною та Сполученими Штатами Америки, завершено», – мовиться у повідомленні на сторінці Порошенка у Facebook, опублікованому ввечері 27 вересня.

Минулого тижня у Нью-Йорку віце-президент США Джозеф Байден мав зустріч із президентом України Петром Порошенком, під час якої підтвердив дотримання Києвом умов для надання з боку США кредитних гарантій на суму мільярд доларів. Після цього міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Україна на 1 мільярд доларів розмістила єврооблігації під гарантії США.

14 вересня Міжнародний валютний фонд схвалив надання Україні нового траншу позики на суму в 1 мільярд доларів після тривалих зволікань.

Від серпня 2015 року Україна не отримувала нових виплат від МВФ із пакета фінансової допомоги загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів, затвердженого у квітні 2015 року. У рамках цієї програми Україна отримала минулого року два транші МВФ – обсягом 5 та 1,7 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG