Доступність посилання

ТОП новини

Співробітники МОН на службі мають використовувати лише українську мову – наказ


Міністерство освіти і науки України зобов’язало своїх співробітників використовувати лише українську мову при виконанні службових обов’язків.

«У відповідь на скарги щодо окремих випадків спілкування російською мовою працівниками Міністерства освіти і науки України при виконанні службових обов’язків – видали відповідний наказ. Працівники міністерства мають обов’язково використовувати державну мову при виконанні своїх посадових обов’язків», – написав заступник міністра освіти і науки – керівник апарату Роман Греба на своїй сторінці у Facebook 28 вересня.

Згідно з наказом, який Греба опублікував на своїй сторінці, при виконанні своїх службових обов’язків працівники Міносвіти мають використовувати виключно українську мову, як у самому міністерстві, так і в регіонах при спілкуванні з громадянами України.

За Конституцією, державною мовою в Україні є українська.

У червні в опитуванні Центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова 60% громадян України назвали рідною мовою українську. Відповідно до результатів дослідження, 15% українців вважають рідною російську мову, 22% – і українську, і російську, а 2% респондентів вважають рідними інші мови.

XS
SM
MD
LG