Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина назвала результати розслідування у справі MH17 вартими довіри


Під час презентації результатів розслідування, Нівегейн, Нідерланди, 28 вересня 2016 року
Під час презентації результатів розслідування, Нівегейн, Нідерланди, 28 вересня 2016 року

У Німеччині назвали детальними, ретельними і вартими довіри проміжні результати розслідування збиття 2014 року над Донбасом авіалайнера «Малайзійських авіаліній», унаслідок чого загинули всі 298 людей у ньому.

Федеральний уряд Німеччини вітає ці результати, заявив речник уряду Мартін Шефер.

«Ми й далі вважаємо, що відповідальні за цю жахливу трагедію мають бути притягнені до відповідальності, як визначила 2014 року резолюція Ради безпеки ООН 2066. Ми продовжуємо підтримувати міжнародні зусилля, спрямовані на це, і закликаємо всі країни співпрацювати зі слідством», – наголосив він.

При цьому речник звернув увагу, що розслідування ще не завершене, і потрібна подальша робота, щоб назвати конкретних винних.

Раніше в середу в Нідерландах Спільна слідча група оприлюднила деякі проміжні результати свого розслідування, що має на меті встановити причину загибелі літака з 298 людьми в ньому, визначити винних у його збитті і довести справу до суду. Зокрема, слідчі повідомили, що його результати встановили: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук» із території, яку і в той час, і донині контролюють підтримувані Росією сепаратисти, а сам комплекс перед тим був доставлений із Росії, а наступного дня після збиття повернутий до Росії. При цьому слідство звернуло увагу, що тим часом іще не може офіційно скласти вину на когось і, зокрема, не може робити заяв про участь у збитті літака Росії як держави чи людей із Росії.

У Міністерстві закордонних справ України з цього приводу заявили, що оприлюднені дані вказують на безпосередню причетність Росії як держави-агресора до збиття літака. В МЗС Росії натомість назвали розслідування «упередженим і політично мотивованим» і заявили, що воно «самочинно призначає винного і вигадує бажані результати».

XS
SM
MD
LG