Доступність посилання

ТОП новини

Росія: на виставці у Москві невідомий облив фарбою фото, присвячені конфлікту на Донбасі


Будівля «Сахаровського центру» у Москві
Будівля «Сахаровського центру» у Москві

У Росії у приміщенні «Сахаровського центру», правозахисної організації у Москві, у середу ввечері невідомий чоловік облив фарбою фотороботи білоруського та російського авторів про військовий конфлікт на Донбасі. Як мовиться в повідомленні центру на сторінці у Facebook, пошкоджено роботи білоруського фотографа Олександра Васюковича та російського – Сергія Лойка.

«Ввечері 28 вересня невідомий залив фарбою з балончика роботи переможців конкурсу «Прямий погляд» Олександра Васюковича і Сергія Лойка, присвячені війні в Україні. Війна – це передусім горе, страждання, смерть. Фотографія дає можливість побачити це. Але в суспільстві є люди, настільки отруєні ненавистю, що публічна розмова про трагедію війни стає неможливою», – мовиться в повідомленні «Сахаровського центру».

За попередніми даними, викликаним на місце інциденту поліцейським не вдалося затримати порушника, він зник до приїзду силовиків.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG