Доступність посилання

ТОП новини

ДФС: знайшли виробника сурогату, через вживання якого загинули люди


Державна фіскальна служба повідомила про затримання організаторів виготовлення сурогатного алкоголю, вживання якого призвело до отруєння і загибелі людей.

«Працювали п’ять діб поспіль. До операції було залучено весь особовий склад податкової міліції Харківської області, близько ста осіб», – написав перший заступник Державної фіскальної служби України Сергій Білан на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, операцію затримання організатора виготовлення сурогату, який спричинив масове отруєння та смерті людей, провели разом зі спецпідрозділом СБУ «Альфа» й співробітниками обласної прокуратури. Також були затримані троє його спільників.

«Наразі вже вилучено понад чотири тонни технічного спирту й обладнання для виготовлення сурогату. Та працюємо далі. Маємо відпрацювати не лише канали, якими завозили спирт, а й місця продажу продукції, яку встигли розповсюдити по Україні», – заявив Білан.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів повідомляє про 72 випадки отруєння сурогатами алкоголю в кількох областях України, з яких 35 випадків – смертельні.

За повідомленням, інформація про отруєння людей у Харківській, Донецькій областях і місті Миколаєві надійшла у період від 21 до 29 вересня.

Держпродспоживслужба закликала правоохоронців посилити боротьбу з незаконним виробництвом і обігом алкогольних напоїв, а громадян ні за яких обставин не купувати й не вживати алкоголь невідомого походження.

XS
SM
MD
LG