Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі заборонили ввезення немісцевого сміття


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Кривому Розі на Дніпропетровщині заборонили ввезення немісцевого сміття. Таке рішення ухвалила сесія міськради, поінформували в Криворізькій міськраді 29 вересня.

За даними міськради, з ініціативою щодо ухвалення такого рішення виступив міський голова Юрій Вілкул, його підтримали 37 депутатів з 60.

Рішення міськради забороняє приймати на криворізькому полігоні для утилізації сміття відходів з інших міст чи областей, зокрема зі Львова. За словами депутатів з «Опозиційного блоку», які голосували за ініціативу мера, львівське сміття є «небезпечним», адже, на їхню думку, на Грибовицьке сміттєзвалище могли звозити не тільки побутові, а й промислові відходи.

Опозиційні до мера фракції міськради за рішення не голосували.

Раніше про наявність сміттєвозів зі львівськими номерами заявляли активісти з райцентру Царичанка. За їхніми даними, там було зафіксовано вісім вантажівок із львівськими номерами і «відповідним запахом». Водночас у райдержадміністрації назвали цю інформацію неправдивою.

12 вересня, невдоволені жителі околиці Дніпра – Діївки – перекрили трасу на Кривий Ріг, протестуючи проти використання сміттєзвалища поблизу їхнього мікрорайону для утилізації побутових відходів зі Львова. Акція була ініційована будинковими комітетами мікрорайону. Того ж дня міська влада заявила, що Дніпро вже не прийматиме на свій полігон сміття зі Львова, запевнивши, що термін дії домовленості між містами спливає 13 вересня. Загалом, за даними посадовців міськради, місто взяло на утилізацію майже 8,8 тисяч тонни зі Львова, однак умови договору між містами були не відомі. Радіо Свобода подало інформаційний запит до міськради.

Схожа ситуація склалась і в Синельникові Дніпропетровської області: там жителі теж протестували про звезення на їхніх полігон сміття зі Львова. Міська рада Синельникова своїм рішенням заборонила утилізацію сміття зі Львова на місцевому полігоні.

XS
SM
MD
LG