Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко в розмові з Меркель заявив про важливість безперешкодного доступу ОБСЄ на Донбасі


Петро Порошенко, Анґела Меркель (архівне фото)
Петро Порошенко, Анґела Меркель (архівне фото)

Президент України Петро Порошенко відзначає важливість безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до усіх районів окупованої території на Донбасі. Про це, як повідомляє прес-служба президента України, він сказав у телефонній розмові з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

«Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко проінформував щодо обстрілів з боку російських бойовиків, всупереч домовленості про припинення вогню», – йдеться в повідомленні.

Порошенко також закликав активізувати міжнародні зусилля для звільнення всіх українських заручників. «Федеральний канцлер наголосила, що Німеччина готова надати допомогу в лікуванні заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова», – йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомили у прес-службі президента, канцлер Німеччини вкотре підтвердила виконання Україною всіх критеріїв для набуття громадянами безвізового режиму з ЄС.

Анґела Меркель також висловила співчуття у зв’язку з 75-и роковинами трагедії в Бабиному Яру, жертв якої вшановують в Україні в ці дні. «У цей день ми з вами», – процитувала Меркель прес-служба Порошенка.

В офісі канцлера Німеччини про цю розмову наразі не інформують.

Спеціальна моніторингова місія в Україні Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) неодноразово заявляла про перешкоджання своїй роботі у зоні конфлікту на сході України.

28 вересня місія припинила моніторинг у Первомайську на Луганщині через мінування там дороги. 26 вересня у СММ ОБСЄ заявили, що бойовики угруповання «ЛНР» не пропустили спостерігачів у райони Первомайська і Золотого на Луганщині, а перед цим заявляли про обмеження свободи пересування спостерігачів, зокрема поблизу цих населених пунктів.

XS
SM
MD
LG