Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі після вбивства патрульних із бюджету виділили 8 мільйонів гривень на підтримку поліції


Управління патрульної поліції Дніпра, ще зі старою назвою міста, і з прапором на півщогли після вбивста поліцейських, фото 26 вересня 2016 року
Управління патрульної поліції Дніпра, ще зі старою назвою міста, і з прапором на півщогли після вбивста поліцейських, фото 26 вересня 2016 року

У Дніпрі після вбивства патрульних поліцейських із міського бюджету виділили 8 мільйонів гривень на підтримку поліції в рамках програми «Безпечне місто», повідомив на прес-конференції секретар міської ради Дніпра В’ячеслав Мішалов.

«Ті 8 мільйонів гривень, які виділені, – це безпосередньо пряма субвенція поліції на те, щоб усі її потреби були закриті максимально. Ці гроші отримає не один поліцейський, а всі поліцейські нашого міста, щоб привести в порядок техніку, кімнати, де вони проходять навчання. Це досить великий перелік потреб – 47 пунктів», – сказав Мішалов.

За його словами, окрім того, коштом міського бюджету закуплять додаткові камери відеоспостереження, щоб обладнати ними міські вулиці.

«Закінчується тендер на закупівлю камер відеоспостереження в рамках програми «Безпечне місто». Я думаю, що це теж принесе елемент безпеки в наше місто, тому що основні магістралі потоку людей і автомобільного транспорту буде перекрито якісним відеоспостереженням (цілодобово, з прожекторами). Це теж дуже важливо. Сьогодні так є в будь-якій країні, з якої ми можемо брати приклад: камери висять на кожному перехресті і стежать за автотранспортом і пішоходами, щоб вчасно реагувати на різні ситуації. На камери буде виділено 19–20 мільйонів гривень окремо», – повідомив посадовець.

Він поінформував, що щороку в місті планують збільшувати кількість таких відеокамер. Основні сервери і бази даних із камер відеоспостереження будуть у поліції.

«Спочатку це будуть основні магістралі, потім поступово дійде до дворів і під’їздів», – запевнив секретар міськради.

25 вересня у Дніпрі водій авта, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і стріляти у правоохоронців. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився вже розшукуваний правоохоронцями через скоєні раніше тяжкі злочини Олександр Пугачов, колишній боєць колишньої роти патрульної служби поліції особливого призначення «Торнадо». Нападник перед втечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній із лікарень Дніпра й відтак перевели до лікарні спецзакладу для тримання під вартою – суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту, наразі на термін у два місяці.

XS
SM
MD
LG