Доступність посилання

ТОП новини

ДФС: фальсифікований алкоголь поставлявся з підприємства у Сєвєродонецьку на Луганщині


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Державній фіскальній службі заявляють, що алкоголь, вживання якого призвело до отруєння і загибелі людей, поставлявся з одного з підприємств у Сєвєродонецьку на Луганщині.

«Канал надходження у Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного «коктейлю», від якого вже померло 38 людей, встановлено. Він поставлявся з одного з підприємств Луганської області у Сєверодонецьку. Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Росії», – написав перший заступник Державної фіскальної служби України Сергій Білан на своїй сторінці у Facebook.

Він також заявив, що допитаний водій, який перевозив спирт.

«При цьому в наданих йому фіктивних супровідних документах, було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину. Всього у незаконний спосіб посереднику цієї оборудки було продано понад п’ять тонн метанолу, який потім доставили організаторові виготовлення сурогатного алкоголю», – додав Білан.

Раніше у прокуратурі Харківщини повідомляли, що силовики затримали організатора виробництва сурогатного алкоголю, трьох його пособників і ще трьох власників магазинів, які реалізовували цю продукцію. За даними прокуратури, на Харківщині провели низку обшуків у місцях, де ймовірно виготовляли сурогатний алкоголь, вилучили понад 4 тонни спиртовмісної рідини.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів заявляє, що станом на 30 вересня в Україні внаслідок отруєння сурогатним алкоголем загинули вже 38 людей. Вперше повідомлення про загибель людей внаслідок отруєнь фальсифікованим алкоголем надійшло з Харківської області, нині такі випадки зареєстровані також у Донецькій, Луганській, Миколаївський і Житомирській областях.

Правоохоронці Харківщини порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів із недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків», а на Миколаївщині і Донеччині – за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG