Доступність посилання

ТОП новини

В Угорщині відбудеться референдум щодо мігрантів


Мігранти на кордоні Австрії та Угорщини, 2015 рік
Мігранти на кордоні Австрії та Угорщини, 2015 рік

Громадяни Угорщини 2 жовтня візьмуть участь у референдумі щодо долі мігрантів, які сподіваються отримати притулок у Європі. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав своїх співвітчизників відмовитися від квот Євросоюзу на прийняття таких людей.

Голова угорського уряду й раніше різко виступав проти дозволу сирійським біженцям та іншим мігрантам оселятися в Європі. В Угорщині звели два прикордонні мури, щоб не пустити до країни нелегалів.

Опитування громадської думки показують, що виборці переважно підтримують пропозиції Орбана та владної партії «Фідес». Антимігрантська кампанія включає в себе зовнішню рекламу з текстами такого змісту: «Чи знаєте ви, що з початку міграційного кризи число випадків домагання щодо жінок у Європі зросло?»

Рішення референдуму будуть незобов’язуючими, якщо на виборчі дільниці в неділю прийде менш як 50% від числа угорців, які мають право голосу.

Чиновники ЄС побоюються, що угорський референдум ускладнить розв’язання проблем, викликаних потоком мігрантів, що тікають від конфліктів та інших ускладнень на Близькому Сході, в Афганістані та інших місцях.

Міністри внутрішніх справ ЄС торік затвердили план, який передбачає розподіл близько 120 тисяч мігрантів з тих країн Євросоюзу, які першими приймають утікачів, до решти держав, що входять до об’єднання.

XS
SM
MD
LG