Доступність посилання

ТОП новини

Мінінформполітики перевіряє інформацію про затримання в Росії журналіста з України


Юрій Стець
Юрій Стець

Міністерство інформаційної політики України повідомило в неділю про перевірку інформації щодо затримання у столиці Росії Москві журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка. Про це йдеться на сторінці міністра інформаційної політики України Юрія Стеця у Facebook.

«Керівництво Міністерства інформаційної політики України відстежує ситуацію навколо затримання в Москві спеціального кореспондента Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка. На даний момент юридичний відділ збирає всю необхідну інформацію щодо обставин та причин затримання», – повідомив Стець.

У неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці. За їхніми словами, Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України у Москві, і український консул уже підтвердив інформацію про арешт журналіста в Росії.

Коментарів правоохоронних органів Росії з цього приводу поки немає.

За попередніми даними, Роман Сущенко працював кореспондентом «Укрінформу» у Парижі.

XS
SM
MD
LG