Доступність посилання

ТОП новини

На місцевих виборах у Боснії і Герцоговині перемагають націоналістичні партії – попередні дані


На одній з виборчих дільниць в Боснії і Герцоговині, 2 жовтня 2016 року
На одній з виборчих дільниць в Боснії і Герцоговині, 2 жовтня 2016 року

Згідно з попередніми даними, в ході місцевих виборів 2 жовтня в Боснії і Герцоговині націоналістичні партії претендують на більшість місць на посади мерів і депутатів міських рад.

Міських голів і муніципальні ради у неділю обирали в двох головних частинах федеративної країни – Республіці сербській, де живуть головно боснійські серби і Федерації Боснії і Герцеговини, що об’єднує босняків-мусульман і боснійських хорватів; кожна з них має власні уряди, президентів і парламенти.

У Республіці сербській перші результати показали перемогу проросійських сепаратистських партій на чолі з лідером боснійських сербів Милорадом Додиком. Він повідомив про перемогу своєї партії «Союз незалежних соціал-демократів» у 11 муніципалітетах. У місті Сребрениці 34-річний боснійський серб Младен Ґруїчич оголосив перемогу над своїм опонентом-босняком. Водночас чинний мер Чамил Дуракович сказав, що занадто рано говорити про перемогу.

У південному місті Столац сталася бійка між кандидатом-босняком, який поскаржився на порушення, і боснійським хорватом, що спостерігав за голосуванням. В результаті інциденту три людини були поранені, а голосування в понад 14-тисячному місті, населеному в основному хорватами і босняками, скасували.

XS
SM
MD
LG