Доступність посилання

ТОП новини

Росія: обвинувачені у справі про вбивство Нємцова не визнали в суді свою провину


Одиночний пікет опозиціонера Іллі Яшина біля будівлі суду
Одиночний пікет опозиціонера Іллі Яшина біля будівлі суду

Всі п’ятеро підсудних у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова не визнають свою провину і заявили про готовність доводити свою невинуватість. Про це заявили самі підсудні й їхні адвокати в окружному військовому суді столиці Росії Москви, де 3 жовтня почалися слухання по суті справи про вбивство політика.

Підсудних п’ятеро. Заура Дадаєва, братів Анзора і Шадіда Губашевих, Хамзата Бахаєва і Темірлана Ескерханова звинувачують у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи і незаконному придбанні, носінні, перевезенні і зберіганні вогнепальної зброї. Справу розглядає колегія присяжних.

Прокуратура Росії оголошує обвинувальний висновок, згідно з яким, слідство вважає організатором злочину Руслана Мухутдінова – колишнього водія одного з обвинувачених, а замовниками «невстановлених осіб».

За версією слідства, вбивство Нємцова було скоєне з корисливих міркувань, за винагороду. З офіційною версією звинувачення не погоджується потерпіла сторона і соратники політика, які вважають, що Нємцов був убитий у зв’язку з його опозиційною діяльністю, і вимагають допитати главу Чечні Рамзана Кадировай інших високопоставлених діячів, а також перекваліфікувати справу.

Опозиційний політик Борис Нємцов був убитий на Великому Москворецькому мосту в Москві в ніч на 28 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG