Доступність посилання

ТОП новини

Максим Бланк програв суд журналістам програми розслідувань «Схеми»


Колишній перший заступник генерального директора «Укрзалізниці» Максим Бланк
Колишній перший заступник генерального директора «Укрзалізниці» Максим Бланк

Голосіївський районний суд Києва відмовив колишньому першому заступнику генерального директора «Укрзалізниці» Максиму Бланку в задоволенні позову про захист честі, гідності, ділової репутації і відшкодування моральної шкоди, який він подав у січні до журналістів Радіо Свобода. Про це йдеться у рішенні суду, копія якого є у розпорядженні редакції програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший».

Колишній чиновник вимагав спростувати інформацію, поширену про нього у розслідуванні «Інфраструктура для олігарха Леоніда Юрушева», та відшкодувати йому сукупно понад 150 тисяч гривень: 100 тисяч моральної шкоди, 25 тисяч компенсації за проведення лінгвістичної експертизи і 30 тисяч гривень за послуги адвоката.

У матеріалі, до якого мав претензії залізничник Максим Бланк, йшлося про олігарха Леоніда Юрушева, колишнього роботодавця цього екс-чиновника, та їхній спільний бізнес. Зокрема, у розслідуванні журналісти зіставили два факти, зауваживши, що з того моменту, коли Бланк потрапив до «Укрзалізниці», Дніпропетровський завод з ремонту й будівництва вагонів, який належить Юрушеву, почав активно вигравати тендери держпідприємства на ремонт пасажирських вагонів.

Розглянувши справу у відкритому засіданні, суддя Голосіївського районного суду вирішив відмовити у задоволенні позову Максима Бланка.

Розслідування Анастасії Іванцової було опубліковане на сайті Радіо Свобода 30 жовтня 2015 року. Після публікації Максим Бланк не звертався до редакції Київського бюро Радіо Свобода чи до журналістки Анастасії Іванцової і не вимагав спростувати або уточнити інформацію, а через два місяці, у січні 2016 року, подав позов до суду.

Згідно з процедурою, позивач має ще 10 днів на подання апеляції. Якщо він цього не зробить, рішення набере законної сили.

XS
SM
MD
LG