Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: Сущенко не має ніякого стосунку до міністерства чи ЗСУ


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Міністерство оборони України спростовує зв’язки з відомством затриманого у Росії українського журналіста Романа Сущенка і закликає до його звільнення. Про це йдеться у заяві міністерства, оприлюдненій у понеділок.

«Хоча Роман Сущенко не має ніякого стосунку до Міністерства оборони та Збройних сил України, оборонне відомство підтримує вимоги всього цивілізованого громадянського суспільства щодо негайного звільнення безпідставно затриманого українського громадянина», – зазначили у відомстві.

Там також додали, що «це вже не перші спроби російських спецслужб виправдати свої злочинні дії під час затримання українських громадян вигадками про неіснуючих диверсантів та шпигунів».

2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд у Москві заарештував українського журналіста видання «Укрінформ» Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в’язниці.

Згодом стало відомо, що Сущенка затримали у столиці Росії 30 вересня.

У Федеральній службі безпеки Росії звинуватили його у шпигунстві, заявивши, що журналіст є «полковником, співробітником Головного управління розвідки Міноборони України».

МЗС України називає затримання Сущенка безпідставним і закликає до його звільнення.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» з 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції. За повідомленнями, він прибув до Москви приватно, щоб відвідати родичів.

XS
SM
MD
LG