Доступність посилання

ТОП новини

У Росії прозвітували про знищення понад 8 тисяч тонн харчопродуктів у рамках «антисанкцій»


Знищення їжі в Росії, фото 7 серпня 2015 року — наступного ж дня після указу Путіна про це
Знищення їжі в Росії, фото 7 серпня 2015 року — наступного ж дня після указу Путіна про це

Російська Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду прозвітувала, що в рамках російського продуктового ембарго проти низки країн, запровадженого у відповідь на їхні санкції, було знищено вже понад 8 тисяч 200 тонн продуктів харчування.

Як мовиться в повідомленні «Россільгоспнагляду», станом на понеділок, 3 жовтня, було затримано 8 тисяч 105 тонн «контрабандної», тобто такої, що надійшла всупереч російським «контрсанкціям», рослинної харчової продукції, і з них знищені були 7 тисяч 959 тонн. Продукції тваринного походження на цей же час затримали 343 тонни, а знищили з них 261 тонну.

Таке продовольче ембарго на продукти харчування з країн Євросоюзу, а також зі США й низки інших країн, які запроваджували санкції щодо Росії через її агресію проти України, Москва оголосила в серпні 2014 року. Під заборону потрапили, зокрема, м’ясо і м’ясопродукти, молоко, риба, овочі і фрукти.

Через рік, у серпні 2015-го, президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення «санкційних» продуктів харчування. Їх спалюють, давлять тракторами й бульдозерами чи вдаються й до інших засобів знищення.

XS
SM
MD
LG