Доступність посилання

ТОП новини

У Росії в суді заявили про отримання скарги щодо арешту Сущенка


Роман Сущенко
Роман Сущенко

У Росії в Лефортовському суді Москви заявляють про отримання скарги щодо арешту громадянина України Романа Сущенка, заарештованого в Росії.

«Надійшла скарга адвоката на постанову суду про обрання стосовно Сущенка запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Захисник просить скасувати ухвалену постанову й обрати стосовно його підзахисного більш м’який запобіжний захід», – сказала речниця суду Катерина Краснова.

Кореспондента українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Наступного дня Лефортовський суд Москви арештував його. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Міноборони цю заяву заперечило.

Адвокат Марк Фейгін повідомив, що подав клопотання до слідчого органу ФСБ Росії щодо його допуску до матеріалів справи Сущенка. Він також заявив, що оскаржуватиме арешт українського журналіста.

За повідомленнями, Сущенко прибув до Росії у приватних справах.

МЗС України закликало Росію звільнити Сущенка і припинити порушення прав людини. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням взяти на контроль справу затриманого кореспондента.

За даними МЗС, до цього часу українського консула до Сущенка не допустили.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» з 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції.

XS
SM
MD
LG