Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ заявляє про перешкоди для роботи спостерігачів на Донбасі


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про перешкоди для роботи спостерігачів на Донбасі через незнешкоджені міни.

«Жодних гарантій безпеки від ЗСУ та «ЛНР» (можливі міни) у районі Золоте/Первомайськ. Доступ відсутній до району Петрівського-Богданівки – СЦКК не зміг скоординувати розмінування території», – заявили 4 жовтня у СММ ОБСЄ.

1 жовтня у СММ ОБСЄ заявили про наявність мін на підконтрольній угрупованню «ДНР» території біля Петрівського. Тоді ж спостерігачі заявили, що територія, підконтрольна угрупованню «ЛНР», біля міста Щастя на Луганщині – замінована, і що українські військові зупинили і не дозволили СММ ОБСЄ перейти через міст до міста Щастя через міни.

21 вересня Тристороння контрактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі підписала рамкове рішення про відведення військ і озброєння у трьох зонах на лінії розмежування – Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

Відповідно до угоди, сторони конфлікту упродовж 30 днів мають відвести війська і озброєння на трьох визначених ділянках. У документі також зазначається, що розведення сил і озброєння здійснюється шляхом їх відведення із займаних позицій в обидві сторони з метою створення ділянок розведення, як правило, не менше від 2 кілометрів в ширину і 2 кілометрів в глибину.

У Мінську раніше вже домовлялися про відведення озброєння від лінії розмежування на Донбасі, проте ці домовленості не виконувались.

XS
SM
MD
LG