Доступність посилання

ТОП новини

Путін не може бути партнером ЄС, доки він робить політику зброєю – лідер ЄНП в Європарламенті


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Заклики та зусилля Євросоюзу повернути Росію на мирний шлях вирішення конфліктів зазнали краху, заявляє Манфред Вебер, голова найбільшої політичної групи в Європарламенті – Європейської народної партії.

«Умиротворення Росії провалилося, і в ЄС слід визнати, що Володимир Путін не може бути нам партнером, доки він думає, що зброя може робити політику», – заявив лідер «народників», – сказав він.

«Якщо ви дійсно відстоюєте європейський патріотизм, то ви не повинні вибачати Путіна за його дії. Тому, я закликаю Європейську Раду на саміті поставити «знак питання» над нинішніми переговорами із Путіним, а також щодо переговорів щодо проекту «Північний потік-2», які, виглядає, прогресують в той час, коли пан Путін бомбардує мирне населення в сирійському Алеппо», – наголосив Вебер.

Голова найвпливовішої політичної групи Європарламенту додає, що його фракція вимагає надіслати Кремлю щодо цього «справді чіткий сигнал».

Раніше голова Європейської ради Дональд Туск очікує на продовження санкцій Європейського союзу проти Росії в грудні.За словами Туска, це питання непросте, але ЄС має бути послідовним.

США, як і ЄС, країни-члени «Групи семи» і ще деякі держави, запровадили у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї загалом кілька пакетів санкцій.

Зокрема ЄС у кілька етапів, починаючи з 2014 року, запровадив щодо Москви санкції через її агресивну політику щодо України – анексію Криму та підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі. Ці санкції неодноразово продовжувалися, а дія найчутливішого для російської економіки їхнього пакету закінчується в січні 2017 року.

У Росії відкидають звинувачення у причетності до збройної підтримки бойовиків на Донбасі, але зазначають, що там можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG