Доступність посилання

ТОП новини

Посол Уклеба: Україна і Грузія мають спільний інтерес – відновлення територіальної цінності


Міхеїл Уклеба
Міхеїл Уклеба

Посол Грузії в Україні Михеїл Уклеба заявляє, що Україна і Грузія мають спільний інтерес – відновлення територіальної цілісності обох держав.

«Крим, Донбас – коли туди Росія ввела свої війська. Вся Грузія була солідарною з Україною, адже для нас це було «дежав’ю». Росія захопила 20 відсотків грузинської території, тож ми можемо поділитися своїм досвідом з Україною – яким чином підтримувати внутрішніх переселенців, як налагодити контроль на кордоні з окупованими територіями тощо», – сказав Уклеба на круглому столі у Києві.

Він також зазначив, що Україна та Грузія можуть тісніше співпрацювати на міжнародній арені у напрямку євро-атлантичної інтеграції, розробляти спільні проекти у рамках Чорноморського економічного співробітництва і проводити спільні акції у сфері регіональної безпеки.

На Донбасі триває збройний конфлікт, який почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

Після російсько-грузинського військового конфлікту в серпні 2008 року Росія окупувала два сепаратистські регіони Грузії – Абхазію і Південну Осетію, – а також визнала самопроголошену «незалежність» цих регіонів. Крім Росії, її визнали ще три держави – Нікарагуа, Венесуела і Науру. Тбілісі і Захід вважають ці регіони частиною Грузії.

XS
SM
MD
LG