Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті затримали посадовця фонду держмайна, якого звинувачують у хабарництві


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На Прикарпатті затримали посадовців регіонального відділення фонду держмайна, якого звинувачують у вимаганні хабара у розмірі 150 тисяч доларів. Про це повідомив заступник прокурора Івано-Франківської області Микола Кукуряк.

«Це державний службовець п’ятої категорії, відноситься до категорії «Б» – це дуже високий ранг посадовця для нашого регіону; до цього часу таких великих хабарів на Прикарпатті виявлено не було», – зазначив Кукуряк.

За його словами, затримання відбулося 4 жовтня в одному з міських парків.

Силовики звинувачують посадовця фонду держмайна у тому, що він створив корупційну схему з вимагання хабара і зменшення вартості єдиного майнового комплексу «Коломийська паперова фабрика» з 13 до 5 мільйонів гривень, за це він вимагав винагороду у розмірі 150 тисяч доларів. Затримали посадовця під час передачі через посередника частини– 20 тисяч доларів.

За словами заступника начальника управління СБУ в області Олега Салюка, отримано достатню доказову базу протиправної діяльності посадовця.

Силовики повідомляють, що «всі фігуранти цієї корупційної схеми (в тому числі посередник) затримані і з ними проводяться слідчі дії».

Прокуратура Івано-Франківської області розпочала кримінальне провадження за частиною 4 статті368 Кримінального кодексу України (за ознаками вимагання службовою особою, яка займає відповідальне становище, та по сумі хабара).

Під час брифінгу прізвища чиновника cиловики не називали, посилаючись на таємницю слідства, але це зробив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook. За даними Луценка, йдеться про Зіновія Жовніра.

Наприкінці минулого року проти Зіновія Жовніра виступили громадські активісти, влаштувавши йому «народну люстрацію» і обливши зеленкою. Активісти звинувачували його, зокрема, корупційну діяльність, доведення державних підприємств до банкрутства. Тоді чиновник відмовився написати заяву на звільнення.

Сам чиновник звинувачень не коментує. У Фонді держмайна заявили про початок внутрішнього розслідування з приводу затримання керівника регіонального відділення Фонду державного майна.

У фонді додають, що перед цим, 4 жовтня, робоча група ФДМУ не допустила продажу держпідприємства «Коломийська паперова фабрика» на аукціоні за методом зниження ціни.

XS
SM
MD
LG