Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Франції переконуватиме Росію і США підтримати резолюцію ООН щодо Сирії


Жан-Марк Еро
Жан-Марк Еро

Франція намагається стати посередником у проходженні резолюції Ради безпеки ООН щодо припинення насилля у Сирії та доставлення гуманітарної допомоги до сирійського міста Алеппо.

МЗС Росії підтвердило, що 6 жовтня у Москві має відбутися зустріч російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова та голови МЗС Франції Жан-Марка Еро.

Російська сторона не надала деталей щодо порядку денного зустрічі, яка відбувається на тлі загострення відносин між Москвою та Заходом через російську підтримку режиму сирійського президента Башара аль-Асада. Але 5 жовтня у МЗС Франції повідомили, що у Москві Еро намагатиметься переконати Росію підтримати нову резолюцію Ради безпеки ООН щодо ситуації у Сирії.

За повідомленням французької сторони, 7 жовтня, після переговорів у Москві, Жан-Марк Еро поїде до Вашингтона, де також говоритиме про ситуацію у Сирії.

США припинили співпрацю з Росією щодо врегулювання ситуації у Сирії 3 жовтня. У Державному департаменті заявили, що Москва не виконала умови угоди про сприяння перемир’ю, підписаного у вересні. Росія у відповідь звинуватила Вашингтон у прагненні домогтися зміни влади в Сирії за допомогою співпраці з ісламістами.

XS
SM
MD
LG