Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський: у Макіївці вибухнули боєприпаси, пошкоджені будинки, півміста без світла


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

В окупованій бойовиками Макіївці Донецької області вибухнули боєприпаси, внаслідок чого пошкоджені сім шкіл, три дитсадки і лікарня, житлові будинки, півміста залишилося без електроенергії, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«На жаль, так буде тривати, доки окупанти не виметуться із нашої землі, їхні заплямовані кров’ю посіпаки не опиняться у в’язниці, а громадяни, що стали жертвами російської інформаційної агресії, не протверезіють. Після звільнення нашої землі, згідно із міжнародним правом, безумовно будемо виставляти позови до Росії, як країни-організатора терористів, про відшкодування усіх завданих збитків», – написав Жебрівський у Facebook.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG