Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: Україна готова до відведення сил у Петрівському і Станиці Луганській цього тижня


Місія ОБСЄ неподалік Петрівського, 1 жовтня 2016 року
Місія ОБСЄ неподалік Петрівського, 1 жовтня 2016 року

Україна готова виконувати рамкове рішення Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил від лінії розмежування на трьох ділянках, зокрема до відведення сил у районі Петрівського 7 жовтня і Станиці Луганської 9 жовтня. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила речниця представника України в групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарія Оліфер.

«Особливо наголошую: відвід відбудеться тільки за умови відсутності обстрілів, одночасному відведенні з протилежного боку і під контролем СММ ОБСЄ», – написала вона.

При цьому Оліфер наголосила, що представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» продовжують обстріли, у тому числі й у районі Станиці Луганської і Петрівського.

«Зокрема, 30 вересня й 3 жовтня 2016 року Петрівське було обстріляне з гранатометів; у період з 22 вересня по 4 жовтня 2016 року Станиця Луганська була обстріляна 18 разів. Слід зазначити, що обстріли відбуваються вночі, коли ситуацію не контролює СММ ОБСЄ», – додала вона.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Наразі відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося лише у Золотому.

XS
SM
MD
LG