Доступність посилання

ТОП новини

Харків: невідомий на вулиці вистрілив у голову контрактникові ЗСУ


У Харкові напали на контрактника ЗСУ, стріляли в голову (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

У Харкові напали на контрактника ЗСУ, стріляли в голову

Невідомий чоловік на вулиці напав на контрактника Збройних сил і курсанта факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», вистреливши йому в голову.

Напад стався на тротуарі біля житлового будинку по вулиці Полтавський шлях 5 жовтня близько 20:50, повідомив Радіо Свобода головний спеціаліст відділу комунікації Національної поліції в Харківській області Олексій Свиридов.

«Відомо, що постраждалий є курсантом першого курсу й перебував у військовій формі. Зі слів свідків, нападник був вдягнений у куртку та штани чорного кольору. Зараз також перевіряється інформація про те, чи дійсно нападник був на велосипеді, чи йшов пішки», – сказав Олексій Свиридов.

За словами завідувача першого нейрохірургічного відділення Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги імені Мещанінова Анатолія Берестова, курсант перебуває в тяжкому стані в реанімації. Медики ввели його в медикаментозний сон.

«Куля пройшла радіально з лівої потиличної області і розташована в правій скроневій кістці. Зараз не стоїть питання про її видалення, вона не загрожує життю», – сказав Анатолій Берестов.

У регіональному медіа-центрі Міноборони України повідомили, що постраждалому 23 роки. Він родом із Дніпра. Від 2013 року служить за контрактом у Збройних силах. До того, як стати курсантом у Харкові, чоловік був бійцем 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади.

«Версій як таких наразі немає. Найімовірніше, це просто хуліганський вчинок. Ніяких конфліктів з місцевим населенням не було, ніяких попередніх погроз або попереджень хлопець не отримував», – сказав представник медіа-центру Міноборони Віталій Саранцев.

За словами Саранцева, очевидно, нападник стріляв із травматичної зброї.

Нацполіція розслідує напад на курсанта за статтею Кримінального кодексу «замах на умисне вбивство». Можливі версії слідчі не розголошують.

XS
SM
MD
LG