Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ закликало НАЗК усунути суперечності в е-деклараціях


Національне антикорупційне бюро України закликало Національне агентство з питань запобігання корупції усунути розбіжності між фактичною формою електронної декларації та затвердженою НАЗК у червні 2016 року.

Інакше, заявило НАБУ, воно матиме «сумнівні перспективи притягнення до відповідальності потенційних корупціонерів.

Як наголосили у бюро, існування цих розбіжностей «ставить під сумнів легітимність заповнених декларацій, відповідно, стає неможливим довести склад злочину за статтею 366-ˡ Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації»).

«Тільки за умови відповідності форми декларації чинному законодавству НАБУ та НАЗК матимуть правові підстави для аналізу поданих декларацій на предмет наявності в них ознак адміністративних чи кримінальних правопорушень. Тому це питання потребує негайного унормування», – звернули увагу в НАБУ.

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронного декларування після деяких зволікань і суперечностей 1 вересня.

Перша спроба запуску, запланована на 15 серпня, зірвалася через відсутність атестата відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій, який не було надано через невідповідність системи вимогам безпеки інформації. Тоді заявили, що електронне декларування запустили, але лише «в тестовому режимі». Відтак систему довелося терміново переробляти, щоб вкластися в новий і вже остаточний термін повноцінного запуску 1 вересня.

XS
SM
MD
LG