Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ пред’явить Сущенку звинувачення – адвокат Фейгін


7 жовтня у Москві українському журналістові Роману Сущенкові буде пред’явлено звинувачення, а всі суди щодо його справи відбудуться в закритому режимі. Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін у коментарі Радіо Свобода.

«Йому оголосять звинувачення за статтею 276 – «шпигунство». І до цього моменту, оскільки процесуальні вимоги виглядають так, що відразу після висунення звинувачення його мають допитати як обвинуваченого, так ось для цього потрібно як мінімум хоча б мені зустрітися з моїм підопічним, щоб обговорити деталі цього допиту», – сказав Фейгін.

За словами адвоката, слідчий пред’явить звинувачення не території пенітенціарного закладу. «Все це відбуватиметься в його кабінеті в слідчому управлінні ФСБ, територіально воно розташоване також на території СІЗО «Лефортово», – повідомив Фейгін інформагенції УНІАН.

Фейгін наголосив, що два дні поспіль перед пред’явленням обвинувачення йому не вдалося зустрітися з підзахисним, тому не було можливості підготуватися до надання свідчень.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував журналіста на два місяці. До Сущенка понад добу не пускали його адвоката Марка Фейгіна, якого для захисту залучила родина журналіста. 5 і 6 жовтня адвокат знову не зміг потрапити до свого підзахисного.

За словами Фейгіна, який 4 жовтня спілкувався з українським журналістом, він не визнає своєї провини.

Міністерство оборони України теж категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки.

XS
SM
MD
LG