Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс засідання у справі щодо екс-депутата Криму Ганиша на 13 жовтня


Василь Ганиш
Василь Ганиш

Суд у Києві переніс засідання у справі щодо колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганиша, обвинуваченого в державній зраді, на 13 жовтня.

Як повідомив кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії перерву оголосили у зв'язку з необхідністю отримати результати експертизи відеосюжету кримського телеканалу ATR.

Під час сьогоднішнього засідання підсудний відмовився відповідати на питання прокуратури.

«Я не довіряю прокуратурі і відмовляюся відповідати на їхні запитання, користуючись своїм правом», – сказав Ганиш, пояснивши відмову тим, що прокуратура в цій справі, на його думку, порушувала процесуальні норми, чинила на нього тиск.

Суд зазначив, що це конституційне право Ганиша.

Крім того, кримський екс-депутат під час допиту на суді заперечив свою провину. Він заявив, що не голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні російського парламенту Криму.

Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року за виїзді з Криму співробітники Служби безпеки України спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки перебував у розшуку, а Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму і цим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику інкримінують те, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні російського парламенту Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним в залі кримського парламенту, хто проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення в державній зраді є необґрунтованими.

XS
SM
MD
LG