Доступність посилання

ТОП новини

Марчук: на Донеччині завершилося синхронне розведення сил біля Петрівського


Євген Марчук
Євген Марчук

Представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук заявляє, що синхронне розведення сил біля Петрівського на Донеччині завершилося.

«Синхронне розведення військових біля Петрівського завершено. СММ ОБСЄ перевірила і підтвердила. Для цілодобового контролю залишається група українських офіцерів з СЦКК, а також спостерігачі СММ ОБСЄ», – написав він на сторінці в Facebook.

Водночас ОБСЄ наразі про це не повідомляє. В угрупованні «ДНР» заявляли, що 7 жовтня завершили процес відведення своїх сил у Петрівському.

Раніше сьогодні голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що на ділянці лінії протистояння між селами Богданівка і Петрівське 7 жовтня розпочався процес відведення військ, який має завершитися до 9 жовтня.

5 жовтня після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську речниця представника України в групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарія Оліфер заявила, що Україна готова до відведення сил у районі Петрівського 7 жовтня і Станиці Луганської 9 жовтня.

Вона наголосила, що відведення відбудеться «тільки за умови відсутності обстрілів, одночасному відведенні з протилежного боку і під контролем СММ ОБСЄ».

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Наразі відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося лише у Золотому.

XS
SM
MD
LG