Доступність посилання

ТОП новини

Розенко: апеляційний суд скасував рішення щодо пенсії Азарова


Микола Азаров
Микола Азаров

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявляє, що Київський апеляційний адміністративний суд за скаргою Пенсійного фонду скасував рішення Подільського районного суду Києва щодо пенсії колишньому прем’єру Миколі Азарову.

«Пам’ятаєте цю історію, коли кілька місяців тому Подільський суд Києва ухвалив рішення відновити пенсійні виплати Азарову?...Пенсійний фонд подав апеляцію на таке рішення суду і виграв її. У нашій суперечці крапку поставив Київський апеляційний адміністративний суд, який чітко визнав помилку Подільського суду і скасував рішення цього суду щодо поновлення виплати пенсії Азарову», – написав він.

У вересні Розенко повідомив, що Подільський районний суд Києва зобов’язав об’єднане центральне управління Пенсійного фонду України в Києві вирішити питання про відновлення виплати пенсії колишньому прем’єр-міністрові Миколі Азарову. За словами Розенка, Пенсійний фонд України вже подав апеляцію на це рішення.

Після цього у Подільському райсуді Києва уточнили, що своєю постановоюсуд зобов’язав Центральне об’єднане управління Пенсійного фонду України в Києві розглянути заяву представника Азарова та вирішити питання щодо поновлення виплати пенсії Азарову.

При цьому в установі наголосили, що суд не вирішував питання поновлення виплати пенсії позивачу, це питання – компетенція Пенсійного фонду України.

Микола Азаров покинув територію України після втечі в лютому 2014 року президента України Віктора Януковича. Відтоді Азаров живе в Росії і створив разом із іншими втікачами, які є представниками влади Януковича, проросійську організацію під назвою «Комітет порятунку України».

XS
SM
MD
LG