Доступність посилання

ТОП новини

Українцеві Сущенку висунули офіційні звинувачення в Росії


Акція з вимогою звільнити Романа Сущенка під посольством Росії у Києві, 6 жовтня 2016 року
Акція з вимогою звільнити Романа Сущенка під посольством Росії у Києві, 6 жовтня 2016 року

Українському журналістові Роману Сущенку, якого затримали у Росії 30 вересня, 7 жовтня офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

Як повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін, його підзахисний не вважає себе винним.

«Йому висунули звинувачення. Слідчий продовжує викладати фабулу», – заявив Фейгін російському агентству ТАСС.

За словами Фейгіна, його підзахисний не має наміру 7 жовтня давати свідчення слідчому, бо він не мав можливості поспілкуватися з адвокатом.

Раніше у Twitter адвокат повідомив, що зможе потрапити в СІЗО до Сущенка 10 жовтня.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що наступного тижня із заарештованим у Москві українцем зустрінуться і українські дипломати.

Раніше у коментарі Радіо Свобода речниця МЗС Беца повідомила, що консульські працівники України у Москві, відповідно до норм міжнародного права, вимагають зустрічі з Сущенком з неділі, 2 жовтня, як тільки стало відомо про його затримання.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки.

XS
SM
MD
LG