Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко подякував Венеціанській комісії за підтримку судової реформи і позицію щодо агресії Росії


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко провів зустріч із головою Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо, в ході якої висловив вдячність за допомогу в реформуванні судової системи України і позицію щодо агресії Росії. Про це в суботу інформує сайт президента.

Як повідомили в канцелярії президента України, співрозмовники обговорили хід імплементації змін до Конституції щодо правосуддя, які набрали чинності 30 вересня, важлива роль в підготовці якої належить Венеціанській комісії.

«Глава держави подякував Джанні Букіккіо за принципову позицію Комісії щодо юридичного аналізу подій, пов’язаних з агресією Росії проти України. Зокрема, за висновки Венеціанської комісії щодо неконституційності проведення референдуму в Криму, а також стосовно невідповідності міжнародному праву запроваджених Росією змін до порядку прийому до Федерації нових суб’єктів. Джанні Букіккіо підтвердив готовність Комісії і надалі допомагати в реформуванні судової системи в Україні», – йдеться в повідомленні.

30 вересня з набранням чинності змін до Конституції в частині правосуддя в Україні фактично стартувала судова реформа. Варіант судової реформи в Україні схвалила торік у жовтні Венеціанська комісія.

XS
SM
MD
LG