Доступність посилання

ТОП новини

Активісти в Харкові закликали не ухвалювати новий закон про мирні зібрання


У Харкові закликали не обмежувати мирні зібрання (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Активісти «Фундації регіональних ініціатив» разом з автономною спілкою трудящих провели біля будівлі Харківської облдержадміністрації пікет проти законопроекту №3587, який вони вважають загрозою мирним зібранням.

На думку демонстрантів, яких було близько 30, законопроект уможливлює силовий розгін мирних зібрань. За їхніми даними, документ встановлює 48-годинний термін для повідомлення про зібрання, дає можливість заборонити зібрання в будь-який момент, навіть під час акції, запроваджує репресивні заходи щодо зібрань без повідомлень, а також дозволяє місцевій владі вирішувати на свій розсуд, кому і де дозволяти проводити мітинги та пікети.

«Законопроект повинні розглядати цього місяця, і поки що люди не усвідомлюють серйозність утисків свободи зібрань. А вони стикнуться з наслідками законопроекту, якщо його ухвалять, коли... чиновники вирішуватимуть, у якому місці можна проводити протестний пікет, приміром, на околиці міста, як це робиться в Росії. Право на вільне проведення мирних зібрань прописано в Конституції України, і ніхто не може порушувати це право», – наголошує член організації Ігор Ткаченко.

«Цей законопроект відкриває шлях до поліцейської держави», – твердить активіст.

За словами організаторів, подібні акції відбувалися в 14 містах України.

XS
SM
MD
LG