Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: дії США загрожують національній безпеці Росії


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що США роблять «агресивні кроки», які загрожують національній безпеці Росії.

«Ми стали свідками фундаментальної зміни обставин в тому, що стосується агресивної русофобії, яка зараз є в основі політики США щодо Росії», – сказав Лавров в інтерв’ю, оприлюдненому 9 жовтня на телеканалі «Перший канал».

«Це не просто риторична русофобія, а агресивні кроки, які дійсно завдають шкоди нашим національним інтересам і становлять загрозу для нашої безпеки», – додав Лавров.

Російський міністр згадав про збільшену американську військову присутність уздовж кордонів Росії, розгортання системи ПРО в східній Європі, а також санкції, застосовані щодо Москви за її дії в Україні.

У 2014 році Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією. Росія ж називає це відновленням історичної справедливості.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Через російську агресію в Україні Захід запровадив проти Москви низку санкцій, які вже кілька разів продовжували.

XS
SM
MD
LG