Доступність посилання

ТОП новини

Репортаж із фронту на Донбасі отримав визнання на престижному французькому конкурсі


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Телевізійний репортаж про будні воєнного конфлікту на сході України під назвою «Війна-сука» бельгійського фотографа Віржіні Нґуєн Хоанґ і телеоператора Дастан Альтаїр отримали 1-й приз категорії TV за результатами вибору студентів і ліцеїстів на престижному конкурсі військових кореспондентів Бає-Кальвадос у Франції.

Відео розповідає про солдатів української армії, які воюють проти підтримуваних Росією сепаратистів на фронтах східної України. Головний герой репортажу, Данило – втомлений і побитий війною молодий 19-річний хлопець. Протягом декількох місяців він бореться на передовій лінії поблизу Пісків, у декількох кілометрах від аеропорту Донецька. Тепер він просто хоче одного: повернутися додому. У кінці репортажу виявляється, що Данило теж гине в бою... А ще кілька днів тому він нарікав на те, що не зміг побувати на похороні свого найкращого друга, який загинув від артилерійського снаряду на передовій.

«Ця нагорода є даниною Данилові. Ми не забудемо про тебе, і ми не забуваємо, що в Україні досі триває війна», – прокоментувала Віржіні Нґуєн Хоанґ на своїй сторінці на Facebook.

29-річна бельгійська фотожурналістка Віржіні Нґуєн Хоанґ протягом останніх п’яти років працювала в численних зонах військових конфліктів, зокрема в Газі, Сирії й Україні.

XS
SM
MD
LG