Доступність посилання

ТОП новини

Речник Міноборони: 4 військових поранені на Донбасі за добу


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Четверо українських військових поранені у зоні конфлікту на сході України за останню добу, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, військові були поранені через обстріли їхніх позицій з боку бойовиків. Точних місць, де були поранені військові, Лисенко не навів.

Речник наголосив, що ситуація на Луганському напрямку в останню добу поліпшилася, число обстрілів тут зменшилося до двох. «Противник не застосовував важке озброєння. Для порівняння: позавчора на Луганському напрямку відбулося у вісім разів більше обстрілів, і активно працювали міномети і гармати російсько-окупаційних військ», – сказав Лисенко.

На Донецькому напрямку бойові дії велися у двох точках – Новгородському й Авдіївці, додав речник.

На Маріупольському напрямку, за його словами, двома «гарячими точками» залишаються Мар’їнка та Широкине.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області звинуватили українських військових в обстрілах. За повідомленнями сепаратистів, була поранена цивільна жителька села Саханка.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, про обстріли не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG