Доступність посилання

ТОП новини

Аграмунт висловив жаль через відсутність російської делегації в ПАРЄ – Геращенко


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради і член української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Ірина Геращенко заявляє, що президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт висловив жаль через відсутність російської делегації в ПАРЄ.

«Президент ПАРЄ Аграмунт у вступному виступі на осінній сесії навіть не намагається приховати, що часті поїздки в Москву далися взнаки. Він публічно бідкається, що відсутність Росії в ПАРЄ не йде на користь ані Росії, ані ПАРЄ, ані іншим 46 країнам – учасникам асамблеї», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Також ЗМІ повідомляють, що Аграмунт знову говорить про необхідність діалогу з російською делегацією в ПАРЄ, одночасно засуджуючи дії Росії в Україні.

«Конфлікти в Європі все ще залишаються невирішеним. Ситуація в Україні залишається дуже делікатною. Унаслідок конфлікту уже загинули понад 9 000 людей, проросійські бойовики досі контролюють частину країни і мир досі залишається хитким. Загрози безпеці і заморожених конфліктів досі існують в регіоні Придністров’я в Республіці Молдова, в Абхазії та Південній Осетії в Грузії,в Нагірному Карабасі в Азербайджані», – сказав Аграмунт під час сесії ПАРЄ, якого цитує прес-служба ради.

У червні повідомлялося, що в Парламентській асамблеї Ради Європи відчувається зміна позицій стосовно Росії і лунають заклики повернути право голосу її делегації вже цього року.

Російська делегація була позбавлена права голосу і виключена з керівних органів ПАРЄ у квітні 2014 року, після того, як Росія окупувала український Крим. У відповідь російська делегація взагалі відмовилася брати участь у роботі асамблеї.

XS
SM
MD
LG