Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Сущенко перебуває в СІЗО в камері з фігурантом «справи Хізб ут-Тахрір»


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін заявляє, що затриманий в Москві український журналіст Роман Сущенко перебуває в СІЗО в камері з фігурантом «справи Хізб ут-Тахрір».

«Отже, Роман Сущенко в Лефортово перебуває в двомісній камері з сусідом. Сусід із засуджених у справі-Хізб ут-Тахрір», – написав він на своїй сторінці в twitter.

«У камері у Романа холодильник, телевізор і радіо. У неділю журналіст з Парижу Сущенко побачив передачу Кисельова», – додав адвокат.

Кореспондента українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Наступного дня Лефортовський суд Москви арештував його.

ФСБ Росії звинуватила Сущенка у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Міноборони цю заяву заперечило. Сущенко провини не визнає.

З часу затримання українському консулу в Москві не вдалося потрапити до Романа Сущенка в СІЗО. Очікується, що український консул в Москві зможе відвідати затриманого журналіста 14 жовтня.

У вересні Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив чотирьох кримських мусульман за звинуваченням у зв’язках з «Хізб ут-Тахрір», трьом фігурантам справи суд призначив покарання п’ять років позбавлення волі в колонії загального режиму, одному – сім років позбавлення волі в колонії.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши в список 15 об’єднань, названих «терористичними».

XS
SM
MD
LG