Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі має ознаки «позиційної війни» – Марчук


Євген Марчук
Євген Марчук

Представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук заявляє, що лінія фронту на Донбасі є відносно стабільною, що є прикметою «позиційної війни».

«Лінія фронту відносно стабільна, тобто це всі прикмети позиційної війни, поганої війни. У військовій науці – це коли сторони стоять одна проти одної, добре окопалися, облаштувалися і гатять одна по іншій, виснажуючи одне одного», – заявив Марчук 10 жовтня в ефірі Еспресо.TV.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, тут загинули близько 10 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG