Доступність посилання

ТОП новини

Зубко: ймовірною причиною обвалу в школі в Василькові могла стати дощова каналізація


Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

Міністр регіонального розвитку й будівництва Геннадій Зубко заявляє, що ймовірною причиною обвалу стіни в школі в місті Васильків могла стати дощова каналізація.

«Ймовірною причиною обвалу могла стати дощова каналізація, яка внаслідок триденних дощів могла призвести до руйнування. Наразі робоча інспекція встановлює остаточні причини аварії, вивчає можливість відновлення аварійної частини будівлі та терміни, а також план і кошторисну вартістьцих робіт», – сказав міністр за результатами обстеження місця події.

За словами Зубка, уряд ухвалить рішення щодо виділення необхідних коштів із резервного фонду на відновлення будівлі школи.

Міністр зазначив, що Київській ОДА доручили впродовж трьох днів відновити для учнів школи навчальний процес в інших навчальних закладах Василькова та Васильківського району.

Як повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій,11 жовтня близько 10:00 у Василькові в триповерховій будівлі середньої школи № 6 стався обвал фасадної стіни з 1 по 3 поверхи (висотою 9 метрів та шириною 15 метрів) та перекриття навчальних приміщень. За даними ДСНС, жертв і постраждалих внаслідок обвалу немає. Евакуювали 631 людину, з них 589 учнів. Утворений штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Поліція за фактом обвалу відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд» Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG